Wednesday, December 8, 2010

Movie trivia answers!

Thanks so much to everyone who participated in the movie quote game! It even brought some of my quiet followers out of the woodwork. :) After reading through the comments, I realized that a few of them were a little tricky. There were two quotes that are very similar to other movie quotes, and you guys guessed the other movie. :) So, now for the answers:

1. Character 1: "Do you mind if I ask you a question, frankly? Do you love my daughter?
Character 2: "Any guy that'd fall in love with your daughter ought to have his head examined." Character 1: "Do you love her?"
Character 2: "A normal human being couldn't live under the same roof with her without going nutty. She's my idea of nothing!"
Character 1: "I asked you a simple question! Do you love her?"
Character 2: "Yes! But don't hold that against me, I'm a little screwy myself!"

Answer: "It Happened One Night" (Peter Warne and Mr. Andrews-Ellie's father)
Correct guessers:

You guys should really watch this adorable Frank Capra movie! It's like the original romantic comedy.

2. Character 1: I wasn't sure you were the same. Let's see, the last time we met...
Character 2: Was La Belle Aurore.
Character 1: How nice, you remembered. But of course, that was the day the Germans marched into Paris.
Character 2: Not an easy day to forget.
Character 1: No.
Character 2: I remember every detail. The Germans wore gray, you wore blue.

Answer: "Casablanca" (Rick and Ilsa)
Correct guessers:
Ashley, Ruth, and Marian

3. Character 1: I warned you I'd kill her.
Character 2: Well that's great, because, you know what? As soon as my guys hear what you've done...
Character 1: The game will be over, your Queen'll be dead.
Character 2: My King's still You know?
Character 1: Once the Queen is dead, the King is useless.
Character 2: What's that about?
Character 1: I don't know. Maybe he's too depressed to fight. He really loved her, you know.

Answer: "Penelope" (Penelope & Johnny/Max)
Correct guessers:
Polka Dot and Michelle

Only two people? This is my favorite modern movie (that's actually set in modern times instead of Regency :) !

4. Character 1: He gets a look.
Character 2: He always has that look! It doesn't mean anything emotionally. It has something to do with his...liver.

Answer: "Holiday Inn" (Lila and Ted)
Correct guessers:

This was a tricky one. It's said at the beginning, when Lila can't bring herself to tell Jim that she and Ted have fallen in love. It always makes me laugh. :)

5. Character 1: Do you know what I fear most?
Character 2: The decline of the aristocracy?
Character 1: Ugly grandchildren.

Answer: "Alice in Wonderland-2010" (Alice and Lady Ascot)
Correct guessers:
Lindsay and Polka Dot

6. Character 1: Why do people have to grow up and marry, change?
Character 2: Oh, you'd change. If someone ever admitted that they were head over heels for you, you'd be swept off your feet in a moment.
Character 1: I would not, and I defy anyone who would try and make me change.
Character 2: You do?

Answer: "Anne of Avonlea" (Anne and Gilbert)
Correct guessers:
Ashley, Marian, and Samantha

7. Character 1: Do you have a silk nightgown with rosebuds?
Character 2: I haven't worn a nightgown in years!

Answer: "Roman Holiday" (Princess Ann and Joe)
Correct guessers:
Ashley and Lindsay

8. Character 1: Waiter, will you serve the nuts? I mean, will you serve the guests the nuts?

Answer: "The Thin Man" (Nora)
Correct guessers:

9. Character 1: Your unfortunate brother once had to put up with my playing for a whole evening.
Character 2: But he says you play so well.
Character 1: Then he has perjured himself most profoundly.
Character 3: No, I said, "played quite well."
Character 1: Oh, "quite well" is not "very well." I'm satisfied.

Answer: "Pride and Prejudice-2005" (Lizzie, Darcy, and Georgiana)
Correct guessers:
Ashley, Ruth, Lindsay, Samantha, Polka Dot, and Michelle

Look at that smile! Raise your hand if you agree that Mr. Darcy should smile more often. :)

10. Character 1: You know I love you. I always will, but we can never marry. That's all!

Answer: "Emma-2009" (Emma)
Correct guessers:
Ashley, Ruth, Marian, Samantha, Polka Dot, and Michelle

11. Character 1: One of these days I am really...going to let you teach that guy a lesson.

Answer: "Monsters, Inc." (Mike)
Correct guessers:
Ashley and Lindsay

12. Character 1: What do they think I am? Dumb or something? Why, I make more money than...than...than Calvin Coolidge! Put together!

Answer: "Singin' in the Rain" (Lina Lamont)
Correct guessers:

I know that some of you must have seen the greatest musical ever! This is one of my favorite lines in the whole movie, from the obnoxious Lina Lamont.

13. Character 1: That guy is either the dumbest, stupidest, most imbecilic idiot in the world, or else he's the grandest thing alive. I can't make him out.

Answer: "Mr. Deeds Goes to Town" (Babe, referring to Longfellow Deeds)
Correct guessers:

I love this movie. Babe says this to her roommate, when she starts feeling guilty about tricking Mr. Deeds.

14. Character 1: Dear friend. Are you disappointed?
Character 2: Psychologically, I'm very confused, but personally I feel just wonderful.

Answer: "In the Good Old Summertime" (Veronica and Andrew)
Correct guessers:
Ashley and Ruth

15. Character 1: Hey, you remind me of a man.
Character 2: What man?
Character 1: Man with the power.
Character 2: What power?
Character 1: Power of hoodoo.
Character 2: Hoodoo?
Character 1: You do.
Character 2: Do what?
Character 1: Remind me of a man...

Answer: "The Bachelor and the Bobby Soxer" (Richard and Susan)
Correct guessers:
Bess and Ashley

16. Character 1: Courage! What makes a king out of a slave? Courage! What makes the flag on the mast to wave? Courage! What makes the elephant charge his tusk in the misty mist, or the dusky dusk? What makes the muskrat guard his musk? Courage! What makes the sphinx the seventh wonder? Courage! What makes the dawn come up like thunder? Courage! What makes the Hottentot so hot? What puts the "ape" in apricot? What have they got that I ain't got?
Other characters: Courage!

Answer: "The Wizard of Oz" (the Cowardly Lion and others)
Correct guessers:
Marian and Polka Dot

17. Character 1: You seem a decent fellow. I hate to kill you.
Character 2: You seem a decent fellow. I hate to die.

Answer: "The Princess Bride" (Inigo Montoya and Westley)
Correct guessers:
Ruth, Lindsay, and Polka Dot

18. Character 1: You saved my life, so you owe me something.
Character 2: Oh, it was I who saved your life, so now I owe you something! Hey, look, have you gone crazy?
Character 1: Look, I didn't ask you to save my life, but you did. So now I feel you are responsible for me.
Character 2: Well I don't!
Character 1: Well, what's the good of having a life saved when you can't have any fun with it?

Answer: "Anchors Aweigh" (Clarence and Joe)
Correct guessers:

19. Character 1: A woman happily in love, she burns the souffle. A woman unhappily in love, she forgets to turn on the oven.

Answer: "Sabrina" (Baron St. Fontanel)
Correct guessers:

20. Character 1: Voila! Oh, you look so... so...
Character 2: Stupid.
Character 1: Not quite the word I was looking for, but perhaps a little more off the top.

Answer: "Beauty and the Beast" (Lumiere and Beast)
Correct guessers:
Ashley, Ruth, and Lindsay

Until next time,

1 comment:

  1. Hey,
    Do you think that I can do this on my blog too? I will put a link to your blog in my post.

    ~Hannah Rebekah


Please feel free to leave a comment, I love to read them! :) I reply to each one, so be sure to check back, especially if you asked a question.